Ny Bremser til sesongen ? her en liten test av 3 forskjellige bremser i 2000 kr klassen.

Hei alle sammen. Nå har det gått noen dager og det er absolutt på tide med en ny post. 

 

Det er kanskje mange av dere som vurderer å bytte bremser til den kommende sesongen, og derfor skal jeg skrive litt om noen forskjellige bremser som er på markedet i dag. Jeg skal skrive om Shimano XT m785(2012), Formula RX(2011) og Avid juicy 7sl(2012).

  

Vurderinger

 

Modulasjon: Det går ut på justeringsmuligheter for bedre tilpassing og ergonomi.

 

Bremsekraft: Hvordan er bremsekraften ? Hvordan er den under våte forhold(her har også bremseklosser noe å si)

 

Utseende: Dette er egentlig litt induviduelt, men jeg tar det med i vurderingen. Hvordan er bremsen og se på, hvilke farger kan man få den i ?

 

Pris: Her tar vi utgangspunkt i prisen fra Sykkelkomponenter.no (sykkelkomponenter.no har veldig god service og gode priser)

 

 

Shimano XT m785 (2012)

 

Modulasjon: XT bremsene er kanskje de bremsene med best modulasjon på markede. Det er gode justeringsmuligheter for hvor nærme hendelen skal komme til styre, og bremsehendelen er perfekt formet for en-finger bremsing.

 

Bremsekraft: Bremsekraften i Shimano XT bremsene er veldig god, den er jevn og har også nesten lik bremsekraft under både våte og gjørmete forhold.

 

Utseende: Bremsene kan fåes i 2 versjoner. En svart med sølv detaljer og en sølv med litt svarte detaljer. Bremsen har et fint design, men kan fort se litt klumpete ut i manges øyne. Jeg syntes at m785 i sølv er en bremse med fint design som ser veldig bra ut. Den svarte versjonen er derimot ikke like fin. 

 

Pris: 1598 kr for sølv for- og bakbrems. 1798 kr for svart for- og bakbrems. Sykkelkomponenter.no (sort) eller Sykkelkomponenter.no (sølv)

 

    

 

 

Avid Elixir 7 Carbon (2012)

 

Modulasjon: Avid Elixir 7 har ikke den beste ergonomien. Det er litt vanskelig å justere hvor langt inn mot styret hendelen skal kunne gå. Bremsehendelen er heller ikke veldig god for en-finger bremsing.

 

Bremsekraft: Elixir 7 har ikke er ikke den bremsen med best bremsekraft og under våte og gjørmete forhold vil jeg si de ikke kan måle seg med andre bremser på markedet.

 

Utseende: Jeg syntes at Avid har klart å lage en brems med veldig fint design, fine linjer og bra gjennomført. Denne bremsen kan kun fåes i grå med svarte detaljer. 

 

Pris: Denne bremsen selges kun i en pakke som inkluderer bremseskive hos sykkelkomponenter.no og da er prisen 2558 kr. For at prisen skal bli mer sammenlignbare i forhold til Shimano XT Bremsene, vil jeg si at du kan trekke fra 4-600 kr for bremseskivene(hvis bremsene selges uten skiver). Dette fordi Shimano XT selges uten skiver. Sykkelkomponenter.no

 

 

 

 

Formula RX (2011)

 

Modulasjon: Hendelen på Formula RX er veldig langt ut fra styret. Dette fører til at spesielt de med små hender må strekke seg etter hendelen, dette kan bli slitsomt i lengden. Det er ingen muligheter for og justere dette. Heller ikke hvor langt inn mot styre hendelen skal kunne gå. Hvis man har lange nok hender er hendelen veldig godt formet for en fingerbremsing.

 

Bremsekraft: Noe de fleste sykkelinntereserte har fått med seg er at Formula er mest kjent for sin lave vekt og gode bremsekraft(spesielt på Formula R1). Det gjelder også på RX, kraften er god, men et problem er at det er liten klaring mellom stemplene. Det fører til at det lett er subbing.

 

Utseende: Det er ikke noe spesielt med utseende på Formula bremsene, de har fine linjer og det er tydelig at alt er gjennomtenkt. Det er mulig å få RX bremsene i 2 forskjellige farger, svart med røde detaljer og hvit med røde detaljer.

 

Pris: For øyeblikket har Sykkelkomponenter tilbud på alle bremser fra Formula og bremsene koster kun 1299 kr, veil pris hos sykkelkomponenter er 2600 kr. Sykkelkomponenter.no (hvit) eller Sykkelkomponenter.no (sort)

 

   

 

 

 

Hvilken vil jeg anbefale alt tatt i betrakning ? 

 

Etter min erfaring, vil jeg anbefale dere og kjøpe Shimano XT m785. Bremsen er forholdsvis billig, har klassens desidert beste bremsekraft og har veldig god modulasjon og ergonomi. Designet er så som så, men det er ikke det viktigste når man skal velge bremser. 

 

-Torjus R. Sonerud

8 kommentarer

Bøttger

09.02.2013 kl.16:06

Shimano har også helt klart best holdbarhet:)

HK

09.02.2013 kl.17:46

enig!

Dere eier

09.02.2013 kl.18:08

Utrolig bra skrevet, supre tips!! Elsker denne bloggen!

sykkelsnakk

09.02.2013 kl.21:12

Dere eier: Tusen Takk, vi blir veldig glad for å høre sånt ! :D

Snorre

10.02.2013 kl.18:34

Veldig bradet dere skriver" Men jeg mener da bestemt at det er justeringsmuligheter på hendlene til Formula. Du kan ikke justere gripepunkt, men hendlene lar seg flytte inn og ut ved hjelp av en sett-skrue i koblingen på selve reservoiret. Jeg hadde i 2011 en diamant apex t3, her var hendlene justerbare. Kjempegode bremser, med mye stoppekraft til en 195 høy person på 80 kg+.

sykkelsnakk

10.02.2013 kl.18:56

Snorre: Hei, ja det kan nok stemme, vi burde gjort litt mer research før vi skev det. Takk for at du sa ifra :)

Hilsen Sykkelsnakk

Pirkepetter

10.02.2013 kl.22:27

Språklig pirk. Modulasjon går da virkelig ikke på hvor lett det er å modifisere hendelen på bremsen, men derimot hvor lett det er å "dosere" bremsekraften når du bremser. En bremse med dårlig modulasjon vil mao være veldig av/på.

For å bli tatt seriøst bør dere luke vekk slike begrepsfeil...

sykkelsnakk

10.02.2013 kl.22:31

Pirkepetter: Takk for at du sier ifra, vi skal huske på det til senere.

Hilsen Sykkelsnakk

Skriv en ny kommentar

sykkelsnakk

sykkelsnakk

16, Oslo

Halla :) Vi er 10 gutter på 15-17 år. vi driver med sykling, hovedsaklig Terrengsykling. Her vil vi poste, bilder, videoer og rapporter hva ritt og stiturer og vil vil også skrive tester av forskjellige deler og sykler. Sykkelsnakkes

Kategorier

Arkiv

hits